Uni-C Login

Matematik Camp i Sorø

Fra den 9.-11. juni har jeg været på Matematik Camp i Sorø, sammen med 3 andre fra min årgang. Vi boede på det såkaldte Talenthotellet og undervisningen forgik i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter som befandt sig lige vedsiden af.

Vi spiste i kantinen Skjalm Hvide som lå 5 minutters gang fra både hotellet og videncenteret. På gåturen frem og tilbage ligger også den fine Klosterkirke og over for er den store Akademis Skole. På campen har jeg lært noget om Pythagoras’ Læresætning, Plangeometri, Koordinatsystem i 3 planer, Trigonometri og De Platoniske Legemer. Der er ikke rigtigt noget at sætte en finger på, jeg synes det hele var godt. Jeg kunne især godt lide det med, at vi fik bevis på at tingene var sådan. For eksempel fik vi forklaret og vist hvordan Pythagoras’ Læresætning virkede og det kunne jeg rigtig godt lide, for så havde man lige som fået det på plads.

Derudover var maden også god og vi fik også 3 mellemmåltider, så det kun vores egen skyld, hvis vi var sultne. Stedet var også flot med Sorø sø, som lå i baghaven. Om aftenen opholdte vi os i selve stuen på hotellet, hvor der både var PlayStation og Wii samt bordfodbold og skak. Om onsdagen d. 10. var der også GPS-løb og Segway-kørsel. Det eneste lille minus var at nogle gange var der ikke printet kopiark nok og derfor skulle vi vente lidt, men det drejede sig kun om 1-2 minutter. Ellers var det en virkelig god oplevelse, som jeg har fået noget ud af.

Tekst og fotos: Emil 7.d